Varausehdot

Mikäli varausmaksu on peritty, pidämme sen. Jos varaus peruutetaan viimeistään 30 vuorokautta ennen varauksen alkua, emme peri loppumaksua. 


Yleinen siisteys

Yleisesti ottaen, jätä mökki siihen kuntoon kuin se oli saapuessasikin. Jos liikuttelet lomailusi aikana mökin huonekaluja, terassikalusteita tai muuta mökkiin kuuluvaa irtaimistoa, laitathan ne takaisin omille paikoilleen ennen lähtöäsi. Huolehdi soutuvene riittävän ylös ja sido se kiinni, ettei myrsky pääse rikkomaan sitä tai vene pääse karkuun. Tappi on irroitettava veneestä ja puiset airot vietävä takaisin mökin seinustalle varjoon. Ilmoitathan myös mikäli irtaimistoa pääsee rikkoutumaan lomailusi aikana. 

Siivous

Jos loppusiivouksesta ei ole erikseen sovittu, tulee lähtiessä suorittaa seuraavat toimenpiteet:

-Tiskaaminen/astianpesukoneen täyttö ja käynnistys (Tämä tulee tehdä vaikka olisitte sopineet loppusiivouksesta)
- Lattioiden ja mattojen imurointi
-Tuhkien poisto saunan kiukaan ja takan tulipesistä sekä grillauspaikoilta

Jätehuolto

Vastaanottomme yhteydessä on roska-astiat sekajätteelle, lasille ja metallille. Mökillä on kompostori johon tulee laittaa kiinteät biojätteet. Avatut sekä avaamattomat juomat, maidot ym. nesteet voi jättää jääkaappiin. Myös kaupasta tuodut juomavesipakkaukset voi jättää mökille.  

Älä siis laita ruokia tai tyhjentämättömiä juomapakkauksia sekajätteen sekaan, nämä vievät tilaa ja tuovat hajuhaittoja varsinkin kesällä!

Saunan lämmitykseen liittyviä ohjeita

Kaikissa mökeissämme on puulämmitteiset saunat ja takat. Jotta lämmittäminen on turvallista, ympäristöystävällistä ja miellyttävää, kannattaa ottaa huomioon muutamia seikkoja:

1. Varaa kuivia puita etukäteen (mielellään jo edellisenä päivänä) sisälle valmiiksi. Tämä on erityisen tärkeää talvella ja kostealla ilmalla. Sytytystä varten on suotavaa pilkkoa mahdollisimman pieniä puita, jotta sytytys tapahtuu nopeasti. 

2. Varmista, että savupelti on auki ja avaa tuhkaluukkua hieman, tämä parantaa vetoa sytyttäessä. 

3. Pidä mahdollinen kiukaan vesisäiliö täynnä silloin kun kiuas on kuuma, muuten vesisäiliö voi vahingoittua. 

4. Saunan jatkuva lämmittäminen ei ole turvallista eikä tee hyvää kiukaalle, ethän lämmitä saunaa enempää kuin 2 kertaa päivässä. 

5. Huolehdi saunomisen jälkeen saunan kunnollisesta tuuletuksesta ja ota mahdolliset matot pois lattioilta saunomisen jälkeen. Muistathan myös saunan lattioiden ja lauteiden siistimisen ennen lähtöäsi. 

Reposen Lomamökit | Reponen Holiday Homes | Reponen Ferienhäuser | Коттеджи Репонена